Labradorkennel uit 't Labradorium is sinds 2002 een kleinschalige kennel in de provincie Zeeland.

 

Naast het streven om gezonde labradors te fokken met de typische kenmerken van het ras, trachten we een labrador te fokken met het uiterlijk van de authentieke labrador met jachtpassie. De puppen worden in huis geboren en blijven tot ze 8 weken oud zijn in huis. Op deze wijze socialiseren de puppen en kunnen ze tegen een stootje als ze mee gaan met de nieuwe baas of bazin.

Bij ons heeft een pupkoper nooit eerste of laatste keuze. Immers is de ene pup een mindere dan de andere? Iedere pup heeft zijn of haar kwaliteiten. De kunst van de fokker is om in het korte leventje dat de puppen in het nest zijn te bepalen welke eigenschappen het sterkst ontwikkeld zijn of juist niet. Op basis daarvan wordt de koper geadviseerd welke pup het best past bij de verwachtingen die de koper heeft. Uiteraard heeft de pupkoper wel inspraak door zijn of haar voorkeur aan te geven.

Wij fokken volledig volgens de voorwaarden van de Nederlandse Labrador Vereniging en de Labradorkring. Dit houdt in dat aan alle gezondheidsvoorwaarden wordt voldaan en dat de showuitslag Zeer Goed of Uitmuntend is. Dit geldt voor zowel het vader als het moederdier.

Twee pups tegelijk aanschaffen dan wel bij ons danwel bij ons en tegelijkertijd bij een andere fokker is geen optie voor ons omdat we van mening zijn dat dat voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de pup funest is. We zullen daarom daar nooit aan meewerken.


Daarnaast vinden we het belangrijk om het karakter en de aanleg te ontwikkelen door onze honden gehoorzaamheid en jachttraining te geven. Ons streven is dat naast de door de NLV gestelde voorwaarden de ouderdieren minstens qua jacht op B niveau zijn alvorens dekking plaatsvindt.

-------