Eva

Mutiara's Hitam Eden - NHSB 2408179 - geboren 28.7.2002 overleden 05.05.2013

Sinds 15 december 2012: officieel Nederlands Veteranen Kampioene (NVK)

 

Eva was onze eerste kennismaking met een labrador teef en de basis van onze Labradorkennel “uit ’t Labradorium”. Het werken met een teef is anders dan het werken met een reu. Zo moest je duidelijk rekening houden met de loopsheid en het trainen rondom deze periode. Eva is een gedreven teef die als het er op aankomt zeer snel is. Haar rustige karakter maakt Eva tot een zeer plezierige hond in huis en om mee te werken. Eva heeft diverse KNJV-B diploma’s behaald. Voor gedrag en gehoorzaamheid van Cynophila is Eva in het bezit van GG1, GG2 en GG3. Het exterieur van Eva is beoordeeld met een Uitmuntend.

Op de Show in Utrecht is Eva beoordeeld als Beste Veteranen teef. Ook werd ze gekozen als Beste veteraan bij de reuen en teven labradors. We zijn erg trots op onze "oude" dame. Op de Kampioensclubmatch van 2012 te Bennekom werd Eva derde geplaatst in de veteranenklasse.

Eva geniet nu van haar pensioen na ons twee mooie zonen te hebben geschonken: Hugo en Bram. Ze geniet van haar rust en regelt alles bij de dames en heren in huis. In het jachtseizoen is zij door de jagers een graag geziene hond ivm haar energieke en doortastende manier van werken, maar goed de jacht is ook helemaal haar ding. Eenmaal uitgestuurd gaat ze door tot ze heeft waarvoor ze op pad ging. Superteef van ons. Dat we nog lang van haar mogen genieten. Korter dan we ons zouden wensen.

Eva is tijdens een operatie overleden aan een hartstilstand, de oorzaak zal altijd een raadsel blijven. Ze heeft geen dag geleden en was uitsluitend op de dag van haar operatie "niet fit".

Eefje ons superteefje rust zacht.

------ ------- + ------ ------

5 mei 2013 te Roosendaal,

Hoe zwart kan het zijn. Nou geloof me een dag kan een hele dikke zwarte rand hebben. Zo vlak na Harrie zijn overlijden komt dit dubbel zo hard aan. Was Eva vanochtend erg sloom en wilde ze niet eten. Nu een paar uur verder is ze er plots niet meer. Ongelooflijk maar waar onze Eef is dood!

Ze was vanochtend erg sloom en lusteloos. Naar Visdonk dan maar voor verder onderzoek, eraan denkend dat onze vreetzak weleens een bot ingeslikt zou kunnen hebben. Maar nee, vrij vocht in de buik ws van een miltbloeding. Opereren. Zo gezegd zo gedaan, operatie bijna klaar, de milt was er probleemloos uitgehaald en we hadden het alweer over eind van de dag mee naar huis gaan, toen plots een hartstilstand ......... en Eva was !! Stijn, Thomas en Femke bedankt. Jullie hebben voor haar gevochten !!

Onszelf troostend met het idee dat haar mogelijk lijden bespaard is gebleven, want tja ze was bijna 11(veel te jong, maar we zijn verwend) en de gebreken komen met de jaren. Missen we haar verschrikkelijk.

!! Bedankt lieve oude dame, superjachthond, grote vriendin & ons veteranenkampioentje, we houden van je !!

------ + ------

 

Flanders Pride Vivaldi

Farbourne's Touchdown

Donalbain Shadow

JW Farbourne's Hole in One

Flanders Pride Tuttifruti
Rocheby Royal Marine
Boothgates Kountry Kameo

Farbourne's Kiss from a Rose

Penny Royal's Stop the Music

Musical's Crest of the Waves
Penny Royal's Betty Boop
Guideline's Dom Casual
Applejack's King of the Road
Sh.Ch. Fieldvalleys Din Kopia

 

Gezondheid

Heupdysplasie

HD-A, Norbergwaarde 40

Elleboogdysplasie

vrij

Ooguitslagen

vrij

 

Werkdiploma's

KNJN proeven

C & B

MAP

-

Clubdiploma rasvereniging

C & B

Workingtesten

B1

Cynophilia

GGB, GG1 en GG2

Overig

Cetificaat Jachthondenoefendag Niv 1 & 2 & 3 met 148 punten.

1e in de veteranenklasse op de show te Utrecht 2011.

3e in de veteranenklasse op de Kampioensclubmatch van de NLV te Bennekom 2012.

1e in de veteranenklasse op de show te Alkmaar 2012.

1e in de veteranenklasse op de kleine clubmatch van de NLV te Delft 2012

1e in de veteranenklasse op de Kerstshow te Wijchen 2012

Daarom sinds 15 december 2012 officieel NVK = Nederlands Veteranen Kampioen.