-------------------------------------------------------

------ HIERONDER ALLE NIEUWS VAN 2010 ------

-------------------------------------------------------

 

25 december 2010 te Schouwen Duiveland.

Tijdens het gezellig samenzijn met kerst ging Rosij heerlijk bij Bram in zijn holletje liggen en liet ze de pups voor het eerst een uurtje alleen.

 

19 december 2010 te Schouwen Duiveland.

Heerlijk in de sneeuw gelopen, de honden, lees labradors, vinden het fantastisch. Onze Petit Basset Griffon Vendeen Oscar was vandaag minder blij. Hij kon bijna niet meer lopen door alle sneeuw die in zijn vacht bleef plakken, hij leek wel de verschrikkelijke sneeuwhond.

 

10 december 2010 te Schouwen Duiveland.

De puppies zijn geboren!!!! Op de mooie datum van 10-12-10. Afgelopen nacht is onze Rosij bevallen van 9 puppies, moeder en pups lijken het prima te doen. Er zijn 3 gele geboren, 1 reu en 2 teefjes, en 6 zwarte, 2 reu en 4 teefjes. Al deze pups zijn reeds vergeven. Hun nieuwe bazen worden komende week gebeld dat hun pup geboren is. Wil je de pups verder volgen zie ook Puppys. We zijn blij dat deze spannende tijd weer voorbij is en gaan nu genieten van Rosij die met haar puppen tut.

 

7 december 2010 te Schouwen Duiveland.

Omdat iedere hond bij ons wanneer ze 1 jaar oud zijn gerontgend worden is vandaag Jasmijn aan de beurt. Ze is gerontgend, alles(ellebogen en heupen) lijkt ogenschijnlijk oke, maar het is toch weer spannend wat de uitslag wordt. Zeker nu haar moeder zwanger is van de zelfde vader als zijzelf.

 

6 december 2010 te Schouwen Duiveland.

Op de rontgen foto waren 8 wellicht 9 pups te zien. De vorige keer waren het er twee. Mochten ze allen gezond ter wereld komen gaan Rosij en wij het druk krijgen. Nog een kleine week en dan weten we meer. Wordt vervolgd.

 

6 december 2010 te Schouwen Duiveland.

Bandiet, wonend in Duitsland bij Marion en Andreas , en Jasmijn, de zwarte teef die we gehouden hebben, zijn vandaag een jaar oud. Van harte gefeliciteerd beiden. Dat er nog vele jaren mogen volgen.

 

27 november 2010 te Heerle.

Op de provinciale MAP A (onderlinge wedstrijd tussen Brabant en Zeeland) heeft Bram de MAP A behaald, hij was vijfde van de veertien A deelnemers. Wederom een mooi resultaat waarschijnlijk de laatste van 2010. We zijn supertrots op Bram. We kijken nu uit naar zijn pups die rond de 12e december geboren gaan worden.

 

8 november 2010 te Arnemuiden.

De Nimrod georganiseerd door de KNJV gewest Zeeland, DE afsluitende wedstrijd met de top van Nederland uitgenodigd op basis van resultaten van het afgelopen jaar. Een dag met typisch zeeuws weer heeft Femke Jansen deze nimrod gewonnen met haar labrador Beau, een resultaat als afsluiting van vele trainuren. Proficiat.

 

6 november 2010 te Dongen.

Op de clubdiplomadag georganiseerd door de Golden Retriever Club Nederland te Dongen heeft Cato een C diploma behaald met 47 punten en Jasmijn(op een leeftijd van 11maanden) een C diploma behaald met 39 punten. We waren trots op het behaalde resultaat.

 

31 oktober 2010 te Burgh Haamstede.

Als "afsluiting" van een gezellig trainingsjaar waar we allen veel geleerd hebben en mede daardoor op de wedstrijden mooie resultaten behaald hebben. Zijn we met de trainingsgroep van Rens Joossen een gezellige dag weg geweest. We begonnen met een warm ontvangst in het informatiecentrum van de boswachterij van Westenschouwen door de gehele familie Fluijt, waarna we een heerlijke strandwandeling gemaakt hebben over de Kop van Schouwen(incluis het zien van zeehond). Na een lekker drankje op een strandtent en een voortreffelijke maaltijd gingen we allen voldaan naar huis. Rest ons nog om Dirk Fluijt en zijn vrouw en dochter te bedanken voor het hartelijke en warme ontvangst en begeleiding tijdens deze dag. Rens bedankt voor de fijne en leerzame lessen.

 

30 oktober 2010 te Arnemuiden.

Op de ARTEMIS georganiseerd door de Nederlandse Labrador Vereniging heeft Bram dit jaar mee mogen doen, hij had zich direct gekwalificeerd via de derde plaats bij de workingtest te Son en Breugel. Een hele eer om mee te mogen doen met zo'n prestigieuse wedstrijd. Helaas waren er maar vier diploma's uit te reiken aan de 18 deelnemers. Bram viel onder de veertien zonder diploma, maar Marco kijkt met trots terug op een mooie dag met veel mooi hondenwerk.

 

23 oktober 2010 te Utrecht.

Op de Internationale Hondententoonstelling De Utrecht te Utrecht togen we vroeg naar Utrecht voor de show met onze meiden Eva, Merel en Cato. Later op de dag gingen we na een gezellige dag tevreden huiswaarts met goede resultaten: Cato die momenteel een beetje tussen de klassen valt, een ZG in de tussenklas. Merel was vierde in de openklasse met een U en onze Eva werd eerste in de gehele veteranenklasse met daarbij een compliment over haar topconditie van de keurmeester Mw B Ting. Al met al een geslaagde dag met dank aan de keurmeesters.

 

23 oktober 2010 te Dongen.

Op de MAP georganiseerd door de labradorkring nederland heeft Bram de MAP A behaald, hij was derde achter de Hr L Geelhoed die eerste en tweede werd. We feliciteren hem dan ook met zijn behaalde resultaten. Proficiat.

 

29 mei 2010 te Lunteren.

Vandaag heeft Marco met Cato deelgenomen aan de teamwedstrijd georganiseerd door de Nederlandse Labradorvereniging als C hond. Helaas twee apporten gemist. De apporten die binnenkwamen leverden 19 van de 20 punten op. Het team bestond uit: Rinus Biemans (A hond, helaas ook een apport gemist), Mart van de Wiel (B hond, alles binnen) en Marco Haspels(C Hond). Uiteindelijk werd het team geen eerste.

 

!8 mei 2010 te Brouwershaven.

Vandaag heeft ons het verdrietige nieuws bereikt dat Gerrie de o zo gelukkige baas van Friso in haar slaap is overleden. Een dag met een grote zwarte rand voor haar man en twee dochters, Friso en uiteraard voor al haar verdere naasten. Via deze weg willen we ons deelnemen uitspreken. We kennen Gerrie nog maar zo kort maar we zullen haar heldere nuchterheid en vrolijkheid in onze jachttrainingsgroep duidelijk missen. Haar heldere lach als Friso stout was om hem vervolgens te knuffelen. Ze heeft maar zo kort (maar gelukkig wel intensief) van hem mogen genieten. Friso blijft bij zijn nieuwe familie wonen.

 

25 april Kampioensclubmatch te Bennekom.

Vandaag met 2 honden ernaar vertrokken en zeer tevreden weer thuis gekomen. Onze Cato, Fairywoods Bloomingdale's, heeft een U behaald in de grote groep in de jeugdklasse. Onze Jasmijn, Rosij's Jasmijn uit 't Labradorium, werd als tweede geplaatst in de babyklasse(foto volgt). We zijn supertrots op onze dames en bij deze bedanken we dan ook de keurmeesters.

 

23 april 2010 te Brouwershaven.

Vandaag heeft de laatste pup het nest verlaten. Victor de reu die we houden moet nog wel even wennen aan het alleen zijn. We wensen alle nieuwe eigenaren heel veel geluk, liefde en gezondheid toe. (meer op de pup pagina)

 

21 maart 2010 te Brouwershaven.

Begin van de lente, met de pups gaat het prima, nog even en ze gaan alweer naar hun nieuwe huizen toe.

13 maart 2010 Cees Mol Memorial te Bosschenhoofd

Via deze weg wil ik het team Gun and Fun dogs, bestaande uit Henk de Ronde, Henri Nieuwenhuizen en Marco Haspels, feliciteren met de door hun behaalde resultaten op de Cees Mol memorial. Tussen alle uitgenodigden is het team 9e geworden van de 18 deelnemende teams. Door één misser, wat een nul opleverde, was hogere plaatsing niet mogelijk. Op puntenaantal is het team als 5e geëindigd. Individuele scoorde Bram een 10e plaats van de 54 deelnemers. Uiteraard ook alle andere deelnemers van harte gefeliciteerd met hun behaalde resultaten.

 

2 maart 2010 te Brouwershaven/Den Osse

Cato haar uitslagen van het rontgenen zijn binnen. De beoordelingen waren als volgt: Heupen HD-B en Ellebogen Vrij/Free. We zijn erg blij dat onze jongste dame hierbij ook gezonde uitslagen heeft en kunnen nu volop aan de slag met jachttraining, qua gezondheid staat haar niets in de weg.

 

26 februari 2010 te Brouwershaven/Den Osse

Merel is vandaag bevallen van 8 ogenschijnlijk gezonde pups. Het zijn 5 reuen en 3 teven geworden allen zwart met dank aan papa Storm.

Voor alle pups hebben we een prima tehuis gevonden.

Meer Foto's komen staan bij Puppy's.

 

22 februari 2010 te Zierikzee

Merel is vandaag voor rontgen geweest. Er zijn nu 8 a 9 pups te tellen, haar buik zag er op de rontgen erg vol uit. Nu maar hopen dat Merel haar kinders ook zonder al te veel problemen gezond ter wereld mag zetten. ze vind het momenteel zwaar en loopt de hele dag te sjokken, slaapt of vraagt om iets te eten, wat de "pijn" verzacht!

 

10 februari 2010 te Brouwershaven

Merel is overduidelijk zwanger, ze is nu 6 weken, nog drie weken te gaan.

 

1 februari 2010 te Middelharnis

Cato is vandaag voor de controle foto's geweest voor ellebogen & heupen. De eerste indruk ziet er goed uit, het is nu wachten op de officiele uitslag. Wordt vervolgd.

 

28 januari 2010 te Zierikzee

Merel is vandaag voor echo geweest en we, Karin Beezemer die een van de pups gaat krijgen en ondergetekende, hebben enkele pups inwording mogen bewonderen. Van een was een kloppend hartje te zien, de techniek staat voor niets!

Als alles naar wens verloopt worden de pups eind februari/begin maart verwacht, we houden jullie op de hoogte.

 

1 januari 2010 te Brouwershaven

Allereerst willen we iedereen alle Geluk, Liefde & Gezondheid toewensen. En uiteraard veel hondenplezier en goed hondenwerk voor 2010!!

En vandaag kwam neef Koen samen met zijn pa & ma de puppen knuffelen.

 

----------------------------------------------------------- 2010 ----------------------------------------------------------------