31 december 2012 te Den Osse,

Er is weer een jaar voorbij, zeker de laatste weken zijn gevlogen. Tevreden kijken we terug naar de bij ons geboren pups en hoe goed ze het hebben bij hun nieuwe bazen. Voor het nieuwe jaar gaan we het wel rustiger plannen qua nestjes. Er komen in 2013 hopen we twee nestjes: een van Rosij en een van Cato als de dekkingen gelukt zijn. Verder gaan we het jaar wat komt veel met onze eigen honden trainen om al onze doelen te bereiken. We zijn al weer veel plannen aan het maken en de trainingen gaan straks weer starten.

Rest ons nog voor een ieder die dit leest:

!!!!! ALLE GELUK, LIEFDE, GEZONDHEID & VEEL HONDENPLEZIER VAN ONS TOEGEWENST VOOR 2013!!!!!

 

28 december 2012 te Den Osse,

Bram heeft Rosij vandaag gedekt, nu maar afwachten of er puppy's van komen. Het wordt weer een spannende tijd. Verdere Info op de puppy site. Wordt vervolgd.

 

Zondag 23 december 2012,

De pups zijn op Emma na allen weg , met hun nieuwe bazen mee naar huis. Het is nu toch echt wel stil in huis, ook de honden moeten wennen aan de rust in alle opzichten. Geen visites, pupjes die rondrennen, alleen hun eigen roedel. Merel lijkt de kleintjes toch wel te missen nu ze allen weg zijn. Maar ze heeft gelukkig Emma nog om te moederen en ze heeft onze kat Gijs weer geadopteerd(haar maatje).

 

15 december 2012 te Wijchen,

Onze Eva heeft vandaag haar laatste punt voor de officiele titel NVK = Nederlands Veteranen Kampioen behaald. Ze werd eerste op de Kerstshow te Wijchen en behaalde daarmee haar derde NVK punt. Hugo en Josef werden ook geshowd maar behaalden een teleurstellende G (ja ook Hugo, soms blijf je je verbazen)

 

16 november 2012 te Dongen,

Bram heeft meegedaan met Provinciale JachthondenProef, PJP te Dongen. Een wedstrijd tussen de beste van provincie Brabant en Zeeland met alle jachthondenrassen. Hij heeft zijn diploma behaald en was 2e van Zeeland en van het totaal heeft Bram een verdienstelijke 5e plaats behaald.

 

6 november te Brouwershaven,

Bram heeft een "heerlijke" taart ontvangen van Joep, zijn halfbroer, en zijn bazen,ter ere van zijn Artemis resultaten. Hij smaakte hem prima, al was hij wel wat dik erna en heeft hij de hele middag liggen uitbuiken.

 

3 november te Biddinhuizen,

Marco heeft met Bram meegedaan met de Artemis 2012. Supertevreden met zijn 2e plaats en het officiele Dual Purpose Certificaat kwamen beide thuis. Ik hoop dat Marco deze glimlach lang mag behouden!! Via deze weg alle andere deelnemers gefeliciteerd met de door hun behaalde resultaten.

 

30 oktober te Luttenberg,

De pups van Rosij zijn alweer groot aan het worden. Bijna 10 maanden zijn ze en al flinke stoere honden. Op de foto Hummer die graag naar zichzelf kijkt. En ... geef hem eens ongelijk.

 

28 oktober 2012 te Son & Breugel.

Barry

Vandaag zijn er een aantal honden "uit 't Labradorium" naar Son & Breugel vertrokken om mee te doen aan de Clubdiplomadag georganiseerd door de NLV. Het was een mooie wedstrijd. Peter heeft met "Cato's Barry uit 't Labradorium"(zie foto) een mooi C diploma behaald. Albert heeft eveneens een C diploma behaald met "Merels Tessa uit 't Labradorium". Helaas Is het Paul nipt niet gelukt om zijn B diploma te behalen met "Merels Jannes uit 't Labradorium".

 

26 oktober te Zierikzee,

Merel is de nacht van vrijdag op zaterdag per keizersnee bevallen van 9 ogenschijnlijk gezonde pups. Verdere foto's etc staan onder puppys. Merel is gelijk gesteriliseerd, dit is haar 3e en laatste nest, het is goed zo. Alle puppen hebben een gelukkige eigenaar.

 

26 oktober te Burg Haamstede,

Cato was dit jaar de gelukkige om de eerste jacht mee te mogen. Een peuterjacht in de boomgaard. De eerste fazanten zijn weer binnen. Dat het maar een mooi, weidelijk seizoen mag worden.

 

23 oktober te Zierikzee,

Vandaag is Merel bij de dierenarts geweest voor de rontgenfoto. Er zijn rond de 10 pups geteld, maar tja die moeten eerst gezond geboren worden. Nu maar hopen dat Merel niet te lang meer hoeft. Ze is er zichtbaar klaar mee. Slaapt en eet veel.

 

20 oktober te Heerle,

Marco is vandaag op de MAP te Heerle georganiseerd door de Labradorkring Nederland 3e geworden. Dit was de laatste MAP van dit jaar en waarschijnlijk Bram zijn allerlaatste. Nu alleen nog Artemis en de Provinciale en dan kan Bram met "pensioen".

 

9 oktober te Brouwershaven,

Vandaag is Jasmijn bevallen, er zijn 5 teefjes en 2 reutjes geboren, alle ogenschijnlijk in blakende gezondheid. Moeder en pups maken het goed. De beoogde eigenaren worden de komende dagen gebeld. In principe zijn alle pups vergeven. Alle toekomstige eigenaren worden de komende week gebeld over hun nieuwe aanwinst. Verdere foto's komen op de puppy pagina.

 

8 oktober te Zierikzee,

Jasmijn is vandaag voor rontgenfoto geweest om te kijken hoeveel pups er in haar baarmoeder zitten. Zoals het er nu uitziet zitten er 8 a 9 pups. Nu maar hopen dat ze gezond geboren mogen worden. Wordt vervolgd.

 

8 oktober te Kruiningen,

Marco heeft vandaag te Kruiningen wederom een MAP A gehaald nu met 516 punten. Dit was goed voor een 8e plaats.

 

6 oktober 2012 te Moerstraten,

Vandaag heeft Marco met Bram zijn MAP A behaald met 515 punten goed voor een 4e plaats. Tevreden over de resultaten van afgelopen dagen gaat Bram morgen, zondag, van zijn rust genieten.

 

5 oktober 2012 te de Bilt,

Marco heeft met Bram op zijn verjaardag, hij is nu 7 jaar oud, een MAP A behaald met 534 punten, goed voor een 5e plaats. Het was een mooie proef op een mooi terrein. Via deze weg willen we Bram zijn broers en zussen feliciteren met hun verjaring. Op naar de tien.

 

30 september 2012 te Oldenzaal,

Marco heeft met Bram een MAP A diploma behaald tijdens de MAP georganiseerd door de Flatcoated retriever club te Oldenzaal. Hij werd 8e met 462 punten.

 

26 september 2012 te Zierikzee,

Op de echo zijn meedere pups gezien bij Merel. Zij is dus zwanger!! Spannend hoeveel het er definitief worden. Over 4 weken gaan we ze na een rontgenfoto tellen en dan ......wordt vervolgd.

 

16 september te Texel,

Een mooi resultaat behaald door Rosij's Belle uit 't Labradorium op de KNJV proef te Texel. Belle heeft met Anja samen een mooie KNJV-B diploma behaald met 71 punten. Een superprestatie want Belle is 21maanden oud.

 

16 september te Delft.

Vandaag was de regionale clubmatch georganiseerd door de NLV. Een dag met mooi weer en mooie resultaten. Tevreden met de resultaten thuis gekomen. Hugo 1e U(uitmuntend) in de veteranenklasse, Jasmijn een ZG(zeer goed) in de openklasse en Eva 1e U in de veteranenklasse.

 

10 september 2012 te Zierikzee,

Op de echo zijn meedere pups gezien bij Jasmijn. Zij is dus zwanger!! Spannend hoeveel het er definitief worden. Over 4 weken gaan we ze tellen (na het maken van een rontgenfoto) en dan ......wordt vervolgd.

 

9 september 2012 te Alkmaar,

Vandaag naar de show geweest te Alkmaar georganiseerd door de stichting hondententoonstelling Noord-Holland Noord. Een verrassende locatie waar we zeker naartoe terug gaan. Tevreden met de resultaten thuis gekomen. Hugo 1e U(uitmuntend) in de veteranenklasse, Jasmijn een 1e ZG(zeer goed) in de openklasse en Eva 1e U in de veteranenklasse.

 

28 augustus 2012 te Hulshorst,

Merel is vandaag gedekt door "Storm vd Waterlandspolder". En nu maar afwachten of er puppen van komen, verder nieuws hierover is te lezen op de puppy pagina. Wordt vervolgd..

 

25 augustus 2012 te Lewedorp,

Een dag met een gouden randje. Vandaag met Jasmijn (net gedekt, zie site puppys) en Victor naar Lewedorp getogen om aldaar mee te doen aan de KNJV proef georganiseerd door de Zeeuwse Jachthonden Commissie. Een leuk uitgezette proef met op zich qua weer een meevaller. Het resultaat mag er zijn. Jasmijn een KNJV B-diploma met 73 & Victor een KNJV B-diploma met 71 punten.

 

12 augustus te Woensdrecht,

Jasmijn is vandaag gedekt door Loyal Sample vd Hooydamhoeve. Of er iets van komen gaat is te lezen op de puppy pagina.Wordt vervolgd.

 

11 augustus te Ommen,

Jaap heeft vandaag met Mees bij de KNJV Jachthondenopleiding afdeling N.O Salland Hardenberg een KNJV C behaald met een derde plaats EN de jongste deelnemer(7 maanden) van 42 punten. Supertrots zijn we op dit resultaat. We feliciteren via deze weg daarom Jaap en op naar een echte C, tja wachten tot Mees 9 maanden is, ik weet het geduld is soms moeilijk, maar het beloofd wat voor de toekomst.

 

8 augustus te Brouwershaven,

Paul, kind van Rosij & Bram is samen met Wilma hier op vakantie. Bovenstaande foto kreeg ik van Katharina doorgestuurd. Paul heeft zich ontwikkeld tot een evenwichtige, stabiele goed luisterende kerel.

 

6 augustus te Rilland,

Op de KNJV proef te Rilland heeft Karin met Sofie haar eerste KNJV-B diploma behaald. Een super prestatie daarom van harte gefeliciteerd.

 

Eind juli te Brouwershaven,

Jasmijn is onverwachts en te vroeg en tja wederom in het wedstrijdseizoen loops geworden. Ondanks het feit dat ze nog geen B- diploma op zak heeft hebben we besloten haar toch te laten dekken omdat de tijd door tikt. En dat ze talentvol is en haar vader Bram op gaat volgen staat al vast. Ze gaat als alles volgens plan verloopt gedekt worden door de field trail reu " Loyal Sample vd Hooydamhoeve" , een zeer talentvolle jachthond met een indrukwekkende staat van diploma's met een uitzonderlijk lief karakter. Wordt vervolgd!!

 

26 juli te Kabbelaarsbank,

Hugi heeft Isis een kind van Tim x Rosij vandaag zwemles gegeven. Tot nu toe was Isis nog niet echt gecharmeerd van water. Na met Hugo in het water bezig te zijn geweest was ze toch eigenlijk snel van haar watervrees af en ging ze samen met hem het waterapport ophalen.

 

21 juli te Heerle,

Vandaag was de WT georganiseerd door de NLV te Heerle. Een mooi uitgezette proef met eindelijk droog weer. Bram heeft vandaag een nette WT A gelopen van 86 punten. Via deze weg willen we alle deelnemers die een diploma behaald hebben feliciteren en een iedereen die ervoor gezorgd heeft dat deze dag zo liep als het liep bedanken voor hun inzet.

 

19 juli te Brouwershaven,

Wederom goed bericht uit Amerika. Onze "Bram de Tweede uit 't Labradorium" en "Merels Victor uit 't Labradorium" zijn beide bij OptiGen getest op : RD/OSD en beide NORMAL bevonden. Wederom een dag met een blinkend randje!!

 

18 juli te Brouwershaven,

Alleen voor beschuit kom ik eruit. Cato's Noah uit 't Labradorium. Gewoon een erg leuke foto.

 

16 juli te Brouwershaven,

Een superbericht uit Amerika ontvangen. We hadden bloed naar OptiGen verzonden ivm het nieuwe aangescherpte fokbeleid van de NLV en vandaag ontvingen we daarvan de uitslag . Onze eerst geteste honden: "Bram de tweede uit 't Labradorium" , "Fairywood's Postcard from Heaven" , "Rosij's Jasmijn uit 't Labradorium" en "Merels Victor uit 't Labradorium" zijn allen DNA-test op prcd-PRA: NORMAL/CLEAR

 

8 juli te Heerle

Vandaag was de Clubdiplomadag georganiseerd door de GRCN te Heerle. "Rosij's Charlotte uit 't Labradorium" heeft vandaag haar eerste C diploma behaald. We zijn supertrots op deze super prestatie van Femke & Lotte.

 

29 juni 2012 te Roosendaal,

Vandaag ben ik met Bram, Rosij, Merel, Cato, Jasmijn & Victor naar Roosendaal geweest om hun ogen te laten spiegelen. Allen zijn wederom voor een jaar voorlopig vrij gegeven. Toch altijd weer fijn om de uitslag op papier te hebben.

 

17 juni 2012 te Bennekom,

We waren met 4 van onze honden, Eva, Cato, Victor en Josef op de kampioensclubmatch van de NLV te Bennekom. Daar waren ook meerdere nakomelingen van de laatst geboren nesten(van Rosij & Cato), Noah, Don C, Fred, Dex, Isis met hun bazen. Het werd een supergezellige dag met uitzicht op de jachtdemo's. Ook de resultaten waren om trots op te zijn. In de Babyklasse behaalde Noah een b, Don C een vb, Fred een b, Dex een vb en Josef een vb(Isis kwam gezellig mee borrelen, maar was niet ingeschreven). In de Openklasse teven behaalde Cato een ZG en in de openklasse reuen behaalde Victor een U, allen met een uitmuntend keurrapport.

In de veteranenklasse teven behaalde onze Eva een 3e plaats, met een uitmuntend keurrapport. Met dank aan de NLV en al hun meedewerkers was dit al met al een fantastisch geslaagde dag.

 

10 juni 2012 te Vught,

Anja behaalde met Belle bij de onderlinge "wedstrijd" van haar trainingsgroep bij de KNJV jachthondenopleiding Noord Brabant afd Vught een eerste plaats in de B. Via deze weg van harte gefeliciteerd met jullie eerste B-diploma, op naar het echte KNJV B diploma. Jullie zijn er klaar voor!!

 

3 juni 2012 te Simonshaven,

De GRCN organiseerde hun clubdiplomadag te Simonshaven. Een natte dag met voor ons enigzins tegenvallende resultaten. Jasmijn en Victor gingen beiden op voor een B diploma. echter het werden 2 C diploma's. Jasmijn had 49 punten en Victor had 44 punten in de C.

Paul met Victors broer Jannes behaalde zijn eerste C, super gedaan door voorjager en hond. Op naar de B!! Karin haalde met Victors zus Sofie een nette C en helaas ook geen B diploma.

 

2 juni 2012 te Borculo,

Vandaag was het de teamwedstrijd van de NLV te Borculo. Ons team was qua samenstelling veranderd. Romy(uit 't Labradorium) en Nel hebben hun plaats gewisseld met Golly, een flatcoated retriever, en Monique Lutgenau. Deze wissel was last minut maar werkte op zich goed.We haalden al onze apporten binnen, helaas niet allen in de juiste volgorde wat toch wel punten kostte. Al met al tevreden met ons hondenwerk gingen we weer huiswaarts.

 

12 mei 2012 te Son & Breugel,

Marco liep vandaag de OWT teamworkingtest van de NRC. Het team bestaande uit Ed Meijer, Ivonne vd Berg en Marco plaatste zich als 9e.

 

6 mei 2012 te Spaarnwoude,

Helaas ging het op de teamwedstrijd niet zo als van te voren verwacht. Onze B-hond Romy deed vandaag alles wat god verbied , jammer maar het blijven honden. Bram heeft zich van zijn goede kant laten zien, super gewerkt en maar liefst 17 apporten binnen gehaald. Victor heeft ook naar volle tevredenheid gewerkt. Alle apporten waren wel binnen, erg belangrijk als je bedenkt dat dat in de jachtpraktijk ook zo zou moeten. Helaas was dit maar goed voor een 10e plaats waarna we met gemengde gevoelens naar huis gingen. De een teleurgesteld, de ander supertevreden.

 

4 mei 2012 te Alkmaar,

Bikkel heeft zich weer eens als fotomodel gedragen. Geniet van hem!!

 

15 april 2012 te Dongen,

Marco deed vandaag mee met Bram aan de workingtest georganiseerd door de Golden Retriever Club Nederland. Een leuk uitgezette wedstrijd met gevarieerde proeven. Er werd een 4e plaats behaald met 80 punten.

 

7 april 2012 te Delft,

Vandaag een dag met een gouden randje voor Saartje, ze heeft te Delft op de clubdiplomadag van de NLV haar 1e C-diploma behaald met 40 punten. Super Lies & Roel van harte gefeliciteerd met jullie blonde dame!!

 

22 maart 2012 te Brouwershaven,

Mees uit Coevorden.

Alle pups hebben hun draai thuis gevonden. Bijna allemaal zijn ze al naar hun eerste welpen/puptraining geweest. Goed om te vernemen dat we weer zoveel mensen blij hebben kunnen maken. een pup is altijd weer veel werk maar ook genieten.

 

14 maart 2012 te Brouwershaven.

Het is stil in huis. Het startte vrijdag de 13e januari, onze puppenboost, nu alweer twee maanden verder zitten we met, letterlijk en figuurlijk, een leeg nest. Het is echt wennen: geen visite voor de puppen, geen pap roeren, geen brokjes weken, geen hele dag draaiende wasmachines/ drogers en ga zo maar door. Ja het is stil, maar we hebben wederom 18 gezinnen blij kunnen maken met een labradorium pup. Dat ze maar uit mogen groeien tot gezonde reuen en teven.

 

10 maart 2012 te Bosschenhoofd,

Marco dded samen met Ed Meijer en Rob Dings mee aan de teamwedstrijd: De Cees Mol Memoral. Het team werkte naar tevredenheid en eindigde als 5e. Deze wedstrijd was wederom prima georganiseerd!!

 

7 maart 2012 te Brouwershaven,

Sam & Flynn / Hummer

De eerste pups hebben ons verlaten om de grote wereld in te gaan. Foto's bij Pups Rosij!! De eerste pups wennen snel en hebben de beste plekjes ingenomen.

 

Afgelopen week, eerste week maart 2012 te Zeeland,

We zijn met alle pups en oma Eva naar het bos geweest, met sommige met hun toekomstige eigenaren en met sommige gewoon met ons. De pups hebben genoten, Eva als een echte oma vond het soms wat druk.

 

Woensdag 29 februari 2012 te Brouwershaven,

Cato & Rosij haar pups

Alle pups zijn nu ge-ent. Ze spelen meerdere keren per dag buiten en vermaken zich daar prima. Ze eten als kleine bootwerkers en groeien als kool. Nog een week en de eerste zullen ons verlaten om naar hun nieuwe thuis te gaan. Als ze allemaal weg zijn zal het hier erg stil zijn. Nog maar even genieten!!

 

Donderdag 26 januari 2012 te Brouwershaven,

Voor alle 19 puppen is een goed tehuis gevonden. De puppen van Rosij en Cato doen het allemaal prima. Ze groeien goed en worden steeds beweeglijker.

 

Woensdag 18e januari 2012 te Brouwershaven,

Enigzins onverwachts besloot Cato dat haar pups wel geboren konden worden. Ze is bevallen van 10 zwarte pups. Ze zijn allen ogenschijnlijk gezond. Moeder en haar puppenkinderen liggen uit te rusten van de bevalling. (verder info en foto's zie puppys )

 

Dinsdag 17 januari 2012 te Brouwershaven,

Vandaag met Cato voor de rontgenfoto geweest om puppen te tellen. Er zijn 9(+ ??)schedeltjes geteld. Nu maar hopen dat de bevalling voor Cato niet te zwaar wordt en haar puppen gezond ter wereld mogen komen. Nog een week en we weten meer.

 

Vrijdag de 13e januari 2012 te Brouwershaven,

Toch niet zo'n gekke dag: Rosij is vandaag bevallen van haar negenling. Ze zijn allen ogenschijnlijk gezond. Moeder en haar puppenkinderen liggen uit te rusten van de bevalling. (verder info en foto's zie puppys )

 

10 januari 2012 te Brouwershaven,

Vandaag met Rosij voor de rontgenfoto geweest om puppen te tellen. Er zijn 9 schedeltjes geteld. Nu maar hopen dat de bevalling voor Rosij niet te zwaar wordt en haar puppen gezond ter wereld mogen komen. Nog een week en we weten meer.

 

--------------------------------------------- 2012 -----------------------------------------------