Labradorkennel uit 't Labradorium is een kleinschalige kennel in de provincie Zeeland.

 

I

Ruim 30 jaar geleden, in 1991 hebben we weloverwogen gekozen voor de labrador retriever. Door zijn uiterlijk en uitstraling, maar ook door het actieve karakter was voor ons de labrador een perfecte keuze. Sinds die tijd is de labrador een belangrijk deel van ons leven geworden. Veel van onze vrije tijd besteden we aan de opvoeding en training. Door het omgaan en het werken met dit ras is de inspiratie ontstaan om zelf te gaan fokken.

In 2002 is de kennelnaam “Uit ’t Labradorium” aangevraagd, toegewezen en geregistreerd door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied te Amsterdam, onderdeel van de F.C.I.

Bij ons zitten alle honden in huis. En niet in separate kennels in de schuur. We vinden het belangrijk dat honden sociaal opgroeien en alles wat in en om het huis gebeurd meemaken. Ze leven in hun roedel waar zij grotendeels zelf de onderlinge verhoudingen bepalen. Verder wandelen, fietsen, zwemmen en trainen we veel met ze. Het zijn onze maatjes.

Ons doel is om gezonde labradors te fokken die alle typerende kenmerken van het ras in zich hebben. Zowel qua uiterlijk, niet te zwaar, als qua werktemperament, de labrador is nu eenmaal van orgine gefokt voor de jacht. We leven momenteel gelukkig samen met onze roedel zwarte labradors, een outcross Wetterhoun (onze labrador Josef is de vader en moeder Fee is een Wetterhoun) en een getijgerde Ruwharige Teckel.


Marco en Ina Haspels