NIEUWS 2016

 

24 december 2016 te Brouwershaven,

Namens ons allemaal, de beestenboel en ons, wensen we jullie allemaal gezellige en feestelijke kerstdagen toe. Wij doen het deze keer rustig aan. Eerst moret alles een plekje krijgen. Door onderstaand nieuws hebben we dit jaar geen kerstkaarten gestuurd. Dank voor iedereen die er ons een toegzonden hebben.

 

 

------------------- + -------------------

21 december 2016 te Brouwershaven,

Een hele zwarte dag in Huize Haspels, compleet onverwachts hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen Merel, mijn grote knuffelbeer, mijn eyor, mijn schaduw, in te laten slapen. We wilden haar laten opereren aan haar , dachten we, verlamde stemband. Echter tijdens de voorafgaande scopie bleek dat zij een tumor had in haar zachte verhemelte had die aan alle zijden doorgegroeid was. Haar wakker laten worden was niet eerlijk naar haar toe. Uitsluitend uitstel van executie. (tot nu toe nergens last van gehad hebbend, nooit ziek geweest en nu alleen een snurkende ademhaling konden we Merel dat niet aan doen)

Liefhebben is kunnen loslaten. Maar O wat doet dit loslaten pijn, tranen blijven komen.

Iedereen bedankt voor de lieve kaartjes, bloemen, chocola en woorden van troost. Het gemis van Merel zal moeten slijten, iets waar ik mij op dit moment nog niets bij voor kan stellen. O wat missen we haar !!

SNIK

------------------- + -------------------

 

 

12 december 2016 te Brouwershaven,

Annelot is vandaag bevallen van een mooi zevental. Er zijn 7 ogenschijnlijk gezonde pups geboren, 4 teefjes en 3 reutjes. Zoals het er nu uitziet zijn alle pups verzegd.

 

9 december 2016 te Brouwershaven,

Kleine pupjes worden groot. Vandaag is Teuntje gedekt door Duals Try vd Hooydamhoeve, de eerste stap is gezet. Over 4 weken weten we of ze ook daadwerkelijk zwanger is al lijken de eerste symptomen daar te zijn. Wordt vervolgd.

 

5 december 2016 te Brouwershaven,

Annelot is vandaag 8 weken zwanger, ze begint aardig het postuur van een varkentje te krijgen, maar voelt zich verder prima. Ze is teleurgesteld als ze niet mee mag om te gaan jagen, maar dat gaat echt niet meer, waar ze blijkbaar zelf anders over denkt. Nog een weekje en we weten meer...... Teuntje is ondertussen ook loops geworden, zij zal komende weken gedekt gaan worden, wordt vervolgd.

 

19 november te Vijfhuizen,

Op de Asterion mochten vandaag twee Labradorium honden meedoen in de B1 klasse: Marga met Tess + Marianne met Dirk. Ze hebben beide mooi werk laten zien en Marianne en Dirk hebben de eervolle derde plaats weten te bemachtigen, top, we zijn trots op jullie.

 

16 oktober te Dongen,

Op de WT van de NLV te Dongen heeft Teuntje haar eerste WT-A behaald, Marco is supertrots op zijn meisje. Wout heeft met Sedna wederom een mooie WT-B behaald. Er waren meerdere labradoriumhonden op de WT aanwezig die helaas geen diploma behaald hebben, echter het feit dat jullie het proberen vinden wij TOP !! dus: Daphne met Don C, Elin met Floyd, Judith met Neo en niet te vergeten Femke met Charlotte we zijn trots op jullie.

 

15 oktober te Zeewolde

Op de MAP te Zeewolde hebben Marianne met Dirk en Ikzelf met Josef helaas geen diploma mogen behalen. Het was ondanks dat toch een mooie dag met uitdagende proeven.

 

10 oktober te Brouwershaven,

De Ostheopaat is vandaag weer een dagje bezig geweest om onze honden hun jaarlijkse check up te geven. De honden vinden het heerlijk al zijn ze de dag erna veelal doodmoe en stijf, ze varen er wel bij. Michael bedankt weer.

Ook is deze dag onze Annelotte gedekt door Turbo, Lembas Willy Wonka. Nu afwachten of er pups van gaan komen. Over 4 weken gaan we voor de echo en weten we meer.

 

8 oktober te St Oedenrode.

Meegedaan met Josef aan de MAP, helaas niet behaald, maar ondanks dat tevreden over de goede dingen die Josef heeft laten zien, hij is dit jaar fors verbeterd qua kunnen.

 

7 oktober te Brouwershaven,

Op de MAP te Ommen heeft Marga met Tess een derde plaats behaald in de MAP-B, de eerst behaalde MAP en dan direct een derde plaats dat beloofd wat, proficiat !!

Katrien is loops geworden, zij gaat niet gedekt worden, volgend jaar.

 

5 oktober te Brouwershaven,

Onze Bram heeft de respectabele leeftijd van 11 jaar behaald. Hopenlijk mogen we nog lang van hem genieten.

 

 

4 oktober te Kruiningen,

Meegedaan met Katrien(Marco) en Josef met de MAP te Kruiningen. Een mooie dag met mooie resultaten wat resulteerde in twee prachtige eerste MAP-B diploma's. Bram met Tosca, een volle zus van Katrien, hebben door een klein voorjagersfoutje helaas hun diploma misgelopen maar wel super gelopen.

 

1 oktober te Moerstraten,

Meegedaan met de MAP in Moerstraten met Katrien en Josef. Beide hebben mooi werk laten zien, al was Josef soms heel stout, wat helaas niet heeft mogen resulteren in een MAP B diploma.

 

29 september te Haarlem,

Vandaag bereikte ons het intens verdrietige bericht dat een broer van onze Bram, ook Bram genaamd compleet onverwachts is overleden. We wensen Merlijn en Berend veel sterkte toe, het zal stil in huis zijn.

 

13 september te Benthuizen,

Victor is vandaag weer vader geworden van 9 gezonde puppen, 4 reu en 5 teefjes, moeder Kate maakt het goed. Alle pups zijn vergeven.

 

6 september te Roosendaal,

Vandaag met 7 honden naar de oogarts geweest voor het jaarlijkse spiegelen. Bram, Josef, Teuntje, Annelot, Katrien en Baggerbonte (onze teckel) zijn allen vv (voorlopig vrij) gegeven. Tot onze spijt is Victor vnv (voorlopig niet vrij) beoordeelt, hij wordt volgend jaar herkeurt, voor Victor houd dat in dat hij een jaar niet mag dekken en daarom ook niet de vader van de pups van Annelot gaat worden. Als vervanging twijfelen we nog tussen zijn opa of een lieve look a like.

 

25 augustus te Den Osse,

Vandaag een mooie dag onze Hugo bereikt vandaag de respectabele leeftijd van 12 jaar. Via deze weg willen we zijn broers en zussen feliciteren. Op naar de dertien al voelt iedere dag met deze roedelleider pur sang als een kado'tje. We hopen nog lang van hem te mogen genieten.

 

22 augustus te Klundert,

Vandaag een dag met een gouden randje. Met 5 honden gefokt uit 't Labradorium meegedaan aan de SJP van de KNJV te Klundert en ieder heeft een diploma behaald waar een ieder trots op is/mag zijn. Femke heeft met Charlotte haar eerste KNJV-B behaald, Bram met Tosca en Wout met Sedna hebben hun tweede KNJV-B behaald en mogen nu de MAP wedstrijden in. Marco heeft zijn eerste KNJV-A behaald met Teuntje. Annelot heeft met mij ook weer een KNJV-B behaald. Gefeliciteerd toppers.

 

20 augustus te Doorwerth,

Vandaag heeft Marga met Tess een mooie KNJV-B diploma behaald op de SJP te Doorwerth, zij mogen hopenlijk dit najaar het MAP seizoen mee gaan doen. Top gedaan. Bram heeft het met Tosca helaas niet gehaald maar zij hebben de 22e nog een kans een SJP-B te behalen.

 

13 augustus te Biddinghuizen,

Vandaag hebben Marga met Tess en Marianne met Dirk een mooie KNJV-B behaald op de proef te Biddinghuizen. We zijn trots op de door jullie behaalde resultaten.

 

8 augustus te Rilland,

Vandaag hebben onze Katrien en onze Annelot een mooie KNJV-B diploma behaald. We zijn trots op onze meiden.

 

30 juli te Spaarnewoude,

Op de WT te Spaarnewoude georganiseerd door de NLV zijn vandaag mooie resultaten behaald. Een WT-C voor Marjan met Jannes, voor Nemo met Roxy en voor Ellen met Cardhu. Een WT-B voor Daphne met Don C, voor Wout met Sedna, voor Femke met Charlotte, voor Marco met Katrien en voor onze Josef, proficiat.

 

15 april 2016

Er waren wat problemen met het bijwerken van de website. Deze lijken nu opgelost.

Echter juig niet te snel maar toch, het lijkt oke nu.

DUS ....... heb je een labradoriumhond en vanaf 25 april 2015 tot april 2016 leuke dingen, verjaardagen, diploma's, foto's etc stuur deze graag per mail naar mij toe dan kan ik alles weer op de site plaatsen. De site wordt met terugwerkende kracht bijgewerkt.

(al zal dat nog wel enige tijd in beslag nemen, gezien de achterstand)

 

----------

 

5 april 2016

Jasmijn is vandaag bevallen van 10 ogenschijnlijk gezonde pups. 6 teefjes en 4 reuen. Moeder en pups maken het goed. Verder nieuws rondom het nest is te lezen onder het kopje puppies.

 

---------------------------------- + -----------------------------------

 

11 februari 2016 te Brouwershaven.

 

Een zwarte dag in het Labradorium, vandaag is mijn bassette-kind Oscar overleden. Het ging niet meer, hij is rustig heen gegaan. O wat zal ik mijn vijftien en half jaar oude kleine man missen. Hij is al zolang mijn schaduw. Rust zacht trouwe vriend !!

 

---------------------------------- + -----------------------------------

 

1 januari 2016 te Brouwershaven.

We gaan weer beginnen aan een nieuw jaar. Een jaar achter ons latend met veel diepte- en hoogte punten. Dieptepunt deze keer was voor ons persoonlijk het onverwachtse overlijden van onze Cato, tje wat heeft dat erin gehakt, maar we zullen onze intensief levende, vrolijke dame nooit vergeten. Gelukkig leeft ze duidelijk verder in haar nakomelingen waar wij er zelf ook twee van hebben Katrien en Eefje. Zij zullen ons helpen hun moeder nooit te vergeten.

Helaas hebben meerdere bazen te horen gekregen dat zij kanker hadden en tot ons grote verdriet is Esther de bazin van Paco overleden. Via deze weg willen we laten weten dat we veel aan Chris en de andere zieken denken en we wensen jullie heel veel goed nieuws en herstel voor het nieuwe jaar. Hoogtepunten in de vorm van babygeluk bij gezinnen met een hond uit het Labradorium en dan weer wel op hondengebied. Er zijn niet te vergeten heel veel mooie resultaten behaald in 2015 door Labradorium-nakomelingen. Iets waar we iedere keer toch weer reuze trots op zijn.

En niet te vergeten het plezier dat een ieder iedere dag beleeft tijdens het bezig zijn op welke wijze dan ook met hun labrador !!

 

------!!------ Rest ons tijdens ons gemijmer jullie alle Geluk, Liefde, Gezondheid en uiteraard veel Hondenplezier voor 2016 -------!!------- We gaan elkaar vast weer zien in 2016 en jullie weten het: "Als je in de buurt bent, kom gezellig langs, een kop koffie is zo klaar!"

En vergeet nooit !! ONE LIFE, LIVE IT !!

Gezellige groet uit het Zeeuwse,

Marco en Ina Haspels en onze Beestenboel.

 

 

----- NIEUWS 2015 -----

 

----- NIEUWS 2014 -----

 

----- NIEUWS 2013 -----

 

----- NIEUWS 2012 -----

 

----- NIEUWS 2011 -----

 

----- NIEUWS 2010 -----

 

----- NIEUWS 2009 -----